• Što je impotencija? •

Impotencija je nemogućnost uspostavljanja i zadržavanja erekcije u spolnom odnosu. Impotencija je zdravstveni problem od kojeg boluje 150 milijuna muškaraca u svijetu. U većini slučajeva radi se o blažem obliku, a u nekim slučajevima iza nje se kriju i neki drugi zdravstveni problemi. Važno je shvatiti je ozbiljno i o njoj otvoreno razgovarati te potražiti odgovarajuću pomoć.

U velikom broju slučajeva impotencije radi se o psihološkim uzrocima, koji mogu biti uklonjeni kroz razgovor sa liječnikom/terapeutom ili u iskrenom razgovoru sa partnericom. Nažalost u većini situacija impotencija je i dalje tabu tema o kojoj je ljude sram govoriti ili iz tog razloga potražiti pomoć. Uzroka impotencije ima mnogo, najčešći su fizičke prirode; kardiovaskularne bolesti, neurološke smetnje, ozljeda ili nepravilnost funkcija penisa. U rjeđim slučajevima, koji su nažalost u zadnje vrijeme u porastu, radi se o psihičkim uzrocima poput stresa, depresije ili drugih psihičkih problema.. Impotencija može nastupiti i kao posljedica dugotrajnijeg uzimanja određenih lijekova. U većini slučajeva impotencija je izlječiva, potrebna je čvrsta volja, trud i disciplina.

• Ne zaboravite na partnericu •

Puno se problema može riješiti unutar partnerskog odnosa. Prije nego što se obratite liječniku u potrazi za odgovorima i uzrocima ili potražite alternativna rješenja, savjetujemo vam da iskreno porazgovarate sa partnericom jer razgovorom se mogu riješiti mnoge nedoumice i problemi, u krevetu i van njega. I prirodna alternativa kao što je The Gold Pill Plus bolje će djelovati ako ste oba opuštena.

• Zašto nastaje impotencija? •

Prema mišljenju stručnjaka najčešći uzroci za nastanak impotencije su:

Ateroskleroza,
Dijabetes,
Visok krvni tlak,
Kolesterol,
Smanjena bubrežna funkcija radi bolesti ili oštećenja,
Hormonska neravnoteža,
Ozljede vrata ili kralježnice,
Depresija,
Stres,
Pušenje,
Prekomjerno uživanje alkohola,
Prevelika tjelesna težina,
Slaba kondicija kao posljedica preniske fizičke aktivnosti.

Muškarci su međusobno različiti te gore navedeno neće jednako djelovati na sve. U svakom slučaju prisutnost tih faktora povećava rizik za pojavu impotencije. Savjetujemo vam da djelujete preventivno i svoje tjelo održavate u dobroj kondiciji s primjerenom hranom, redovitim kretanjem i izbjegavajući loše navike poput cigareta i alkohola.

• Liječenje impotencije •

Jedan od najvažnijih zadataka liječnika je otkrivanje uzroka impotencije. Impotenciju može prouzročiti cijeli niz različitih uzroka te je iz tog razloga jako važno sa liječnikom specijalistom iskreno razgovarati o vlastitom stilu života, spolnim navikama, potencijalnim bolestima te predlažemo sastaviti i popis svih operativnih zahvata kojima je osoba bila izložena. Na osnovu toga liječnik će propisati terapiju u odgovarajućem obliku, često se radi o lijekovima. Iako postoje i druge vrste terapija koje su učinkovite u liječenju impotencije poput:

-Lijekova: Lijekovi su učinkoviti, ali većinom agresivni i izazivaju nuspojave. Prije terapije lijekovima potrebno je posavjetovati se sa specijalistom koji propisuje taj lijek. Nakon prestanka uzimanja se nažalost impotencija često vrati.

-Pumpama: Na tržištu postoje vodene i zračne pumpe. Princip djelovanja im je skoro isti, ali vodena pumpa ima prednost jer stvara jednaku silu duž cijelog tijela penisa i to do 250% intenzivniju od zračnih pumpi.

-Kirurškim zahvatom: Operativni zahvat obuhvaća zadiranje u krvne žile penisa. Rijetko se provodi i ima zagovornike i protivnike.

Najmanje opasna, a jednako učinkovita metoda uklanjanja problema impotencije su još uvijek vodene pumpe i prirodni biljni lijek na recept. Biljne alternative su prirodne i sadrže sastojke koje možemo naći u prirodi i koji se u tradicionalnoj medicini upotrebljavaju već stoljećima. Znanstveno dokazano pozitivno utječu na spolnu moć i omogućavaju bolji i dulji odnos. Djeluju stimulirajuće na libido kako kod muškaraca tako i kod žena. Vodena pumpa povećava spolnu izdržljivost te utječe na zakrivljenost penisa i povećava mu opseg i dužinu.

Prije upotrebe prirodnih lijekova na recept preporučamo da probate potpuno neškodljive alternativne dodatke. Ukoliko vam alternativni biljni pripravci ne pomognu, savjetujemo konzultiranje sa liječnikom.

• Pomagala •

Ukoliko do impotencije nije došlo zbog težih zdravstvenih problema ili ozljeda, smetnju možemo ukloniti upotrebom prirodnih, ali mehaničkih pomagala. Pokušaj korištenja takvih pomagala je smislen jer ostale metode mogu izazivati nuspojave. Prirodne alternative su efektivne i potpuno sigurne. U prirodnim tabletama nalazimo sastojke poput ginsenga, koromača, ružinog korijena, guarane, obične koprive ili murve. Ti sastojci većinom potiču cirkulaciju, dižu razinu energije koja nam pomaže u bržoj regeneraciji nakon spolnog odnosa. Isto tako djelatni sastojci utječu na izdržljivost i povećavaju intenzivnost orgazma. Djeluju i kod muškaraca i kod žena.

Često je impotencija posljedica smetnji u krvožilnom sustavu. U tom slučaju si možemo pomoći sa vodenim pumpama koje uz pozitivno djelovanje na impotenciju i povećavaju penis. Preporučujemo vam vodenu erekcijsku pumpu Bathmate koja je brojnim muškarcima diljem svijeta promijenila spolni život te je najprodavaniji proizvod za povećanje penisa na svijetu. Rezultati redovite upotrebe Bathmate vodene pumpe su trajno povećanje penisa, u širinu i dužinu, uklanjanje problema preuranjene ejakulacije te povećanje samopouzdanja i seksualne izdržljivosti. Sile koje djeluju na penis u vodenoj erekcijskoj pumpi su 250% intenzivnije od klasičnih zračnih pumpi.