• Što je erekcija? •

Erekcija je naziv za istovremeno otvrdnuće i povećanje penisa. Erekcija nastaje kao posljedica spolnog ili nespolnog uzbuđenja, koje uzrokuje opuštanje tkiva uz arterije u muškom spolnom organu, radi čega se tri cilindrične komore erektilnog tkiva napune velikom količinom krvi. Kada se eretilna tkiva ispune krvlju, dolazi do pritiska na vene te onemogućenog protoka krvi. Sa uravnoteženjem protoka krvi penis postiže svoju najveću veličinu, koja je većinom konstantna za svakog pojedinca.

Erekcija je posljedica interakcije fizioloških, neuroloških, endokrinih i žilnih čimbenika. Većinom je povezana sa spolnim uzbuđenjem, ali ne uvijek. Erekcija može naime nastati i bez prisutnosti seksualnog uzbuđenja.

Muški spolni organ je u mogućnosti penetrirati jedino u stanju erekcije i samim time erekcija ima velik utjecaj na spolnost te je snažno povezana sa muškom psihom. Smanjena mogućnost postizanja erekcije može kod muškaraca izazvati pad samopouzdanja, što može dovesti do začaranog kruga erektilne disfunkcije.

Erekcija je dobar pokazatelj općeg fizičkog zdravlja muškarca, a može biti i posljedica psihosomatskih problema. Erekcija je više povezana sa zdravstvenim stanjem organizma nego sa spolnošću tj. muževnošću.

• Kako nastaje erekcija? •

Erekcija je posljedica spolnog uzbuđenja. Uzbuđenje se događa u mozgu koji informaciju o uzbuđenju šalje živčanim putevima u ostatak tijela. Informacija stiže u erektilno tkivo penisa.

Uzbuđenje uzrokuje lučenje dušikovog oksida u penisu, što za posljedicu ima nakupljanje dodatne krvi u tkivu penisa (corpora cavernosa) zbog čega dolazi do povećanja i otvrdnuća penisa. Istovremeno žlijezde počnu lučiti ciklički GMP, koji ograničava djelovanje dušikovog oksida (NO). Više o djelovanju cikličkog GMP-a možete pročitati u opisu mogućih problema.

Dok se uzdužne komore u penisu pune krvlju, penis nabrekne i počne se dizati. Već nakon par sekundi penis postiže svoju konačnu i konstantnu veličinu.

• Problemi sa erekcijom •

Smetnje erekcije ili erektilna disfunkcija je nemogućnost postizanja ili zadržavanja erekcije, što je uvjet za uspješan i zadovoljavajući spolni odnos. Uzroci za smetnje erekcije su brojni, većinom se radi o uzrocima fizičke prirode (bolest, kondicija, genetski poremećaji), fiziološke (starost), ili psihosomatske. Prema rezultatima istraživanja probleme sa erekcijom ima više od 150 milijuna muškaraca diljem svijeta.

Niti jedna od poznatih terapija ne pomaže muškarcima koji nisu sposobni uzbuditi se ili zbog oštećenja na živcima informacija o uzbuđenju ne može uopće stići u tkivo penisa. Većina tableta za erektilne smetnje blokira djelovanje cikličkog GMP-a, zbog čega erekcija ne popušta unatoč smanjenju uzbuđenja,koje mora biti prisutno. Unatoč tome do erekcije ne dolazi, ako nema uzbuđenja.

Nezdrav život, stres, preopterećenost, prekomjerna tjelesna težina, nezdrava prehrana i premalo fizičke aktivnosti te prekomjereno uživanje alkohola i pušenje mogu biti uz psihološke i fiziološke razloge dodatan povod za nastanak erektilne disfunkcije. U brojnim primjerima uzrok nemogućnosti postizanja erekcije nisu niti bolest niti akutno psihosomatsko stanje već neki od čimbenika stresnog načina života. S takvim problemima se sve češće susreću i mlađi ljudi. U takvim slučajevima može naravno pomoći kvalitetna prirodna alternativa poput The Gold Pill Plus.

Naravno da The Gold Pill Plus pomaže i kod drugih razloga impotencije poput utjecaja životne dobi, te problema nastalih radi psiholoških čimbenika (nisko samopouzdanje, strah itd)..

• Je li nužan posjet liječniku? •

Smetnja erekcije može biti posljedica bolesti, genetskog poremećaja ili težeg psihosomatskog oboljenja. Ukoliko se smetnje često javljaju i alternativne metode nemaju učinka kod vas, savjetujemo vam da što prije posjetite liječnika.

U slučaju blažih poteškoća savjetujemo vam da prije odlaska liječniku promislite o svim mogućim razlozima. Iskren razgovor sa partnericom može otkriti i spriječiti mnogo toga, kako u vašem odnosu tako u životku općenito.

Ukoliko je u vašoj partnerskoj vezi sve u redu, uzrok možete potražiti u vašoj okolini ili u načinu života. Obavljate li stresan posao? Možda ste premalo aktivni i previše pijete, pušite ili pijete previše kave? Razloga može biti puno. Većinu blažih oblika erektilne disfunkcije koje uzrokuje brz i stresan život možete ukloniti koristeći prirodne alternative. The Gold Pill Plus je jedna od najboljih prirodnih tableta, koja izaziva jako malo nuspojava, a ako se pojave su veoma blagi.