• Sastojci •

Kola (lat.Cola acuminata) spada u rod visokih stabala koja rastu prije svega u tropskim šumama Afrike. Te visoke biljke daju do 15 kilograma teške plodove bogate kofeinom. Plodovi Kole se već dugo upotrebljavaju u farmaciji i u proizvodnji osvježavajućih pića.

Maka (lat.Lepidium meyenii) Poznata još i kao čudo sa Anda je bila stoljećima za domoroce izvor snage i plodnosti. Ova južnoamerička biljka postala je popularna zbog svog utjecaja na plodnost, što možemo zahvaliti njezinim djelatnim tvarima poput masnih kiselina, alkaloida, tanina, sterola i glukozinolata. Radi se o jakom afrodizijaku i prirodnom energetiku.

Ključni sastojak Ginsenga (lat.Panax ginseng) je ginsenosid koji preusmjerava krv u mozak i penis, te time pospješuje akumulaciju krvi i sperme. Možemo ga pronaći u istočnoj Aziji i istočnom Sibiru, prije svega u hladnijim predjelima. Njegov korijen se i u tradicionalnoj medicini koristio za liječenje impotencije te kao afrodizijak i stimulans.

Biljka ljekovita anđelika (lat.Angelica archangelica) poznata je i kao anđeoski korijen prema francuskoj legendi o muškarcu koji ga je svakodnevno žvakao i doživio 123 godine. Već stoljećima prije nove ere koristila se kao sredstvo protiv kuge. Ima izrazito protuupalno djelovanje i jača živčani sustav. Koristi se u slučajevima reume, gubitka teka i kod oporavka od malaksalosti.

Koromač ili slatki koromač (lat. Foeniculum vulgare) je biljka trajnica koja raste i u povrtnjacima. Ukusna je i osvježavajućeg mirisa, slična sjemenu anisa. I stari Grci su koristili komorač za poboljšanje spolne moći. Na Dionizovim festivalima listove komorača su nosili kao krune i zajedno sa sjemenkama ih tretirali kao afrodizijak. Kamasutra preporučuje svježi sok od komorača pomiješan s mlijekom kao dobar afrodizijak. Hindusi ga koriste u tradicionalnoj recepturi za oživljavanje spolnih funkcija, a juha od komorača je omiljena kao seksualni stimulans u sredozemnim područjima.

Korijen ruže (lat.Rhodiola Rosea), poznat i pod imenom "Golden Root" je biljka koja dolazi iz gorskog kraja Europe, Azije i arktičkih predjela. Raste u suhim i hladnim podnebljima i stoljećima je prisutna u kulinarskim receptima Istočne Europe i Skandinavskih zemalja. Tradicionalno je bila biljka koja se darovala mladencima u Sibiru, a predstavljala je rođenje puno zdrave djece.

Guarana (lat.Paullinia cupana) dolazi iz Brazila, a njezine su sjemenke biljni stimulans sličan kofeinu, ali dva puta jači od kofeina kojeg možemo pronaći u kavi, čaju i energetskim napicima. Od kofeina se razlikuje i po tome što polako opušta, njezine sjemenke su masne i nisu topljive u vodi te ih tijelo sporije apsorbira. Rezultat je dugotrajni energetski stimulans.

Sastav kapsule: želatina, celuloza, magnezijev stearat, silica, titanijev dioksid.